Pomozite psu sa

Vašem psu je dosadno? Probajte s ovim igrama

Aktivnosti za zabavljanje vaseg psa blog

Kad je vašem psu dosadno, ništa nije sigurno i na pomolu su nevolje.

Psu je dosadno kada često destruktivno žvaču ili imaju pretjeranih problema s lajanjem. Također mogu osjećati tjeskobu zbog razdvajanja ili izgubiti povjerenje u vas ako ne dobivaju odgovarajuću pažnju i njegu. Zaključak: “pseća dosada” je problem.

Ako vaše štene ne prima odgovarajuću fizičku i mentalnu stimulaciju, njegov razvoj može zaostati, vaš ljubimac može prestati surađivati.

Sastavili smo popis igara da zabavite psa na produktivan način bilo da ste u svojoj kući ili uživate vani u lijepom vremenu.

Kada ste u kući

Loše vrijeme nas često prisiljava da danju budemo u kući. Može biti kiša, nevrijeme ili je jednostavno prevruće za sigurni boravak vani. Tih je dana važno da vaš ljubimac ima neku vrstu mentalne stimulacije dok je u kući i dosadno mu je. Samo pomislite na kišni dan i malu djecu….

Vaš pas i dalje mora zadovoljiti svoje mentalne i fizičke potrebe, čak i ako ne može provesti veliku količinu vremena vani! To je jedan od preduvjeta za odgovoran trening pasa.

pexels dina nasyrova 3764319

Nekoliko interaktivnih igara za pse koje će vam pomoći u zabavi vašeg dosadnog ljubimca u zatvorenom prostoru:

1. "Pronađi"

Dobro je učiti svoje pse kako koristiti nos. Mnoge pasmine posebno su uzgajane kako bi koristile nos za lov. Bilo bi korisno naučiti pse da pravilno koriste nos. Jedan od načina je kroz igru “pronađi”. Za ovu igru se može puno stvari koristiti. Npr.,mi volimo koristiti kokice. Lako je vidjeti i pronaći, a uz to kokica je niskokalorična s malo masnoća.

U početku započnite pokazujući svom psu kokice i bacajući ih govoreći “pronađi”. Cilj je da pas juri za kokicama. Nakon nekoliko bacanja, probajte naučiti svog psa da koristi nos, a ne samo oči. Bacite jedan koji pas može vidjeti i dok ide po tu nagradu za hranu, bacite drugu (u blizini) da ne može vidjeti. Nakon što je pojeo prvu poslasticu, recite ponovno “pronađi” i čekajte da počne njuškati i razgledavati. Ako ga ne pronađe lako, jednostavno napravite korak prema poslastici, a da ga ne istaknete. Ponavljate ovo dok pas ne bude prilično dobar u tome, a onda krenite bacati poslastice daleko iza njegovih leđa, tako da mora njuškati i osvrtati se oko sebe kako bi otkrio poslasticu.

Na kraju možete poslastice sakriti ispod namještaja i na vrh namještaja i dopustiti svom psu da pomoću nosa pronađe svoju ukusnu poslasticu.

Naučiti svog ljubimca otkrivati nagrade koristeći samo nos izvrsna je igra za tijelo i um. Iako svi psi imaju izvrstan njuh, ponekad ih se treba podsjetiti da ga koriste, a ova vježba može vašeg psa uzbuditi u rješavanju problema skrivene nagrade.

 

pexels zen chung 5745178

Postavite hrpu kutija ili neprozirnih spremnika (započnite s najmanje četiri ili pet) naopako jednu do druge i bez da vas pas vidi da je skrivate, stavite nagradu (omiljena igračka, kost, poslastica, …) ispod jednog od spremnika. Zatim ohrabrite svog psa da pomiriši kutije i dok zastaje kod one s nagradom, podignite kutiju i oduševljeno mu čestitajte na otkriću. Neka pojede poslasticu, donese igračku ili se prepusti nagradi koju je vaš pas pronašao.

Uskoro će vaš pas znati što se očekuje tijekom ove igre i bit će uzbuđen da nanjuši nagradu. Nastavite dodavati još kutija i stalno ih udaljavajte kako biste povećali izazov kako se miris vašeg psa poboljšava.

2. Unutarnji mirisi

Nakon što vaš pas shvati gornju igru, možete početi koristiti određene mirise i naučiti svog psa da ih pronađe. Breza, klinčić i čempres su mirisi koji se koriste za otkrivanje u raznim školama i natjecanjima za pse. Možete koristiti odobrene začine, ali pazite postoje začini koji su opasni za pse, na primjer muškatni oraščić je toksičan za pse.

U početku dozvolite psu da pomiriše biljku i nagradite ga. Zatim počnite skrivati nagradu kao u gornjem opisu.

Prvo ga “sakrijte” na prilično otvorenom prostoru. Jednom kada pas shvati ideju, možete skrivati na kompleksnijim mjestima. Koristite različite visine. Ne skrivajte uvijek miris na određenoj površini (poput tla); Koristite različite visine, stolice, trosjed, itd. Ovo je izvrsna mentalna vježba za vašeg psa!

3. "Sklekovi"

“Sklekovi” su još jedna zabavna igra! Jednostavna je igra, pod uvjetom da pas sjest i leći kada mu se kaže. Trik ove igre je “što brže, to bolje”. A ako želite dodatni izazov, naučite svog psa da “stoji” na zapovijed. Na taj način možete odabrati “sjedni”, “dolje” ili “stani”. Opet, ovo može biti izvrsna mentalna stimulacija za vašeg psa kad mu je dosadno.

4. Trikovi

dog 2086430 640

TRIKOVI SU ZAKON! Trikovi mogu biti božji dar dosadnom režimu treninga štenaca!

Ako odlučiti ne slušati, NEĆE biti nagrađeni. To samo po sebi obično osigurava da pas nauči slušati! On želi nagradu. Postoje doslovno stotine naredbi i stvari koje možete naučiti svog psa. Od pronalaženja njegovih specifičnih igračaka, do:

Skoči

Daj šapu

Okreni se

“pravi se mrtav”

Sjedi

Lezi

Popis doslovno može biti neograničen.

5. Trikovi s preprekama

Obuka psa za izvođenje novih trikova poput “daj šapu” ili ležanja izvrsna je mentalna vježba. Međutim, trenirajte ih za izvođenje trikova koji zahtijevaju tjelesne vježbe i za um i za tijelo.

Radimo na stvarima poput usavršavanja hodanja na zadnjim šapama, dugotrajnog balansiranja na sitnim ili klimavim predmetima, penjanja i silaska sa stepenica i drugih trikova zbog kojih će dahtati i odmarati nakon nekog vremena. Jedna od stvari koju možete učiniti sa svojim psom za početak je treniranje da ide ispod, preko i kroz određene predmete ili prepreke.

Postavite predmet poput kuhinjske stolice, stepeništa ili nekog drugog čvrstog predmeta. Zatim naučite svog psa kako se zavući ispod predmeta i ostati tamo, provući se do kraja, zaobići ga i kako ga u potpunosti preskočiti.

Nakon što se postave osnove učenja kako se prelazi ispod i kroz prepreke, igru ​​možete nastaviti razvijati. Jedan od načina za povećanje izazova i zabave je puštanje psa da sam shvati što bi trebao učiniti s ovim predmetom i na taj način dobiva nagradu za kreativno razmišljanje.

Ovi napredni trikovi spas su kad treba zaustaviti dosadu vašeg psa. Jednom kad krenete raditi prepreke nećete moći prestati smišljati nove trikove.

Možete čak i ovo iznijeti vani i pokušati raditi još naprednije prepreke.

6. Puzzle

Puzzle su sjajan izum za kućne ljubimce!

Možda nećete uvijek moći provesti cijeli dan sa svojim psom vježbajući ga, radeći na njegovom treningu ili ga na neki drugi način zabavljati.

Puzzle mogu biti sjajan način da vaš pas zabavi svoj um kad je sam.

Većina ovih igara zahtijeva da hranu sakrijete u neki predmet, a zatim vaš pas mora smisliti kako izvući nagradu! Ovo je sjajan način da nahranite svog psa!

7. Uhvati ga kako nešto dobro radi

dog 4633734 640

Tako često propustimo kada naš pas učini nešto “dobro”. Možda legne žvakati kost ili mirno sjedi pred vašim nogama dok vi pripremate večeru. Ključno je nagraditi ove izbore.

Nagrađujući ove izbore, svojim psima priopćavamo da nam se sviđaju ovakva ponašanja. Ovo psu priopćava da su ova ponašanja korisna, tako da on može češće birati ta ponašanja! Pronaći ćete svog psa kako vam neprestano pokušava pokazati prekrasne stvari koje radi!

Prečesto smo zauzeti ukazivanjem samo na loše stvari koje naš pas čini, a ignoriramo dobre stvari. Ono što bi trebali činiti jest nagrađivati i pohvaliti svog psa kada čini stvari koje želimo da radi. Ako igrate ovu igru, vidjet ćete VELIKU promjenu ponašanja vašeg psa u roku od nekoliko dana!

Uživanje na otvorenom

Kada je vrijeme savršeno, a ne radite ništa, kuća je čista vrijeme je da budete vani i hvatete ​vitamin D sa svojim psom.

Igranje vani izvrstan je način da svom psu pružite fizičku i mentalnu stimulaciju. Preciznije, postoji puno aktivnosti u kojima možete uživati ​​sa svojim psom vani, a koje će mu pomoći da postane osjetljiviji, inteligentniji, poslušniji i zdraviji. Drugim riječima … pružit će vašem psu prijeko potreban trening i udaljiti od strašne dosade!

dog 2105686 640

Nekoliko načina kako možete vani zabaviti psa :

1. Nogomet

Nogomet je fantastičan izbor i prilično dobra igra za podučavanje vašeg psa.

Relativno je jednostavan, a toliko je stvari koje možete učiniti s loptom! Naučite svog psa kako driblati nogometnu loptu. Zapamtite da je grickanje i probijanje lopte kazna.

Dva najvjerojatnija načina da pas “šutne” loptu su pomoću šapa ili nosa (najbolje je preko vrha nosne kosti). Iako su neki psi posebno vješti u korištenju šapa za precizno dodavanje lopte, najlakši je način naučiti većinu pasa dodavanje pomoću nosa.

Kada pokušavate naučiti svog psa da udari loptu, trebali biste držati loptu u položaju neposredno ispred gola. Potaknite svog psa da udara loptu nosom. Čim pogodi loptu, nagradite ga! Potaknite svog psa da udari loptu prema golu, a kad god lopta uđe u gol, velikodušno nagradite svog psa. Na kraju će samostalno postizati golove.

Nogomet je fantastičan način za poboljšanje koordinacije vašeg psa i borbu protiv dosade.

puppy 2022351 640
1. Park za pse

Vježbanje je neophodno za tjelesno zdravlje psa. No, ono što mnogi vlasnici ne shvaćaju jest da je tjelovježba jednako važna i za mentalno zdravlje psa. Mnogi psi, kada ne dobiju vježbu koja im je potrebna za sagorijevanje energije, djelovat će na razne načine, a svi su gotovo destruktivni.

Odvođenje vašeg psa u pseći park omogućuje mu da sagori višak energije. Napokon, psi su instinktivno dizajnirani za trčanje, a šanse su prilično dobre da lokalni park za pse nudi puno više otvorenog prostora od vašeg vlastitog dvorišta za trčanje vašeg psa.

Još jedan pozitivan razlog za odvođenje psa u park je socijalni aspekt okruženja. U psećem parku vaš pas komunicira s drugima psima pomoću govora tijela i drugih komunikacijskih vještina. Budući da će se vaš pas rutinski susretati s nepoznatim psima u parku, to iskustvo jača sposobnost vašeg ljubimca da se nosi s problemima straha ili agresije oko drugih pasa.

Međutim, parkovi za pse imaju nekoliko nedostataka. Vaš se pas možda neće dobro igrati s drugima. Neki se psi možda neće pravilno socijalizirati. Neki psi mogu nositi bolesti. No, većinom su pseći parkovi opcija koja vrijedi razmotriti kada tražite načine kako “ubiti” dosadu kod pasa.

Brinite se za vašeg psa

Briga za vašeg psa doprinijeti će uspostavljanju čvrste veze između vas i vašeg psa. Mentalno stimuliranje vašeg psa može vam pomoći spriječiti stvari poput destruktivnog žvakanja, tjeskobe zbog odvajanja i agresije. Fizičko vježbanje psa puno će vam pomoći u sprječavanju bolesti, kontroliranju razine energije vašeg psa i osiguravanju da je pas zdrav i u formi.

Pasja dosada ozbiljan je problem mnogih vlasnika. Međutim, to je problem koji se lako može popraviti. Potrebno je samo malo vremena i ljubavi, a na kraju ćete dobiti sasvim zdravog i sretnog ljubimca!

Ako trebate neke igrače za vašeg psa možete posjetiti našu kategoriju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)