Hrana za pse

Važnost prehrane kućnih ljubimaca

dog 50

Dobra hrana znači kvalitetniji život vaših kućnih ljubimaca. Uz dobru prehranu ljubimcima produžujemo životni vijek i smanjujemo vjerojatnost razbolijevanja.

Zašto je važno svog ljubimca hraniti visokokvalitetnom hranom?

Važno je jer jedan određeni način na koji svaki vlasnik kućnog ljubimca može utjecati na dugovječnost i kvalitetu života svog ljubimca jest pružanje najkvalitetnije hrane koju može. Kvaliteta hrane koju hranite izravno utječe na zdravlje vašeg ljubimca. Kvaliteta je ključna riječ, kvaliteta sastojaka koji ulaze u proizvodnju hrane za kućne ljubimce koju hranite. Stara izreka “Ti si ono što jedeš” odnosi se na naše kućne ljubimce na isti način kao i na nas same. Kvalitetnija hrana napravljena od kvalitetnijih sastojaka pruža bolju kvalitetu života. Rezultat su manje upale kože, manje svrbeža, manje upala uha, sjajniji kaputi, manje upalnih bolesti crijeva, bolja mišićavost i tonus mišića, jače kosti, više energije, bolji temperament i druge neposredne tjelesne koristi od bolje prehrane. Psi su sretniji i u cjelini se osjećaju bolje.

calibra hrana za pse


Što hranu čini kvalitetnom?

poslastice za pse

Hranjenje kvalitetnijom hranom dovodi do duljeg i zdravijeg života većine kućnih ljubimaca, uz niže račune za veterinare. Troškovi kvalitetnije hrane tijekom života ljubimca nadoknadit će se nižim računima za veterinare i smanjenim rizikom od zdravstvenih problema koji su rezultat nepravilne prehrane.

Kvalitetnija hrana je hrana koja sadrži meso i / ili mesni obrok. Obično postoji izvor ugljikohidrata u hrani visoke kvalitete ili vrhunske hrane, ali minimalno žitarica. Najbolja od visokokvalitetnih ili vrhunskih namirnica sadrže sastojke ljudskog kvaliteta, sve prirodne Omega 3 i Omega 6 masne kiseline. Ono što želite izbjeći su sastojci kukuruza, pšenice i soje koji se često koriste kao punila, a ponekad se utvrdi da su prva alergijska komponenta kada kućni ljubimac ima intoleranciju ili alergiju na hranu. Ne bi trebalo biti nusproizvoda, punila, kemijskih konzervansa, umjetnih boja ili aroma.

 

S kvalitetnijom hranom ljubimac dobiva bolju prehranu boljom probavljivošću; što znači da dobiva više i bolju kvalitetu onoga što tijelo može koristiti. Važno je znati razliku u probavljivim proteinima u odnosu na sirove proteine. Hrana niže kvalitete može dodati sirove proteine ​​kao što su pileći kljunovi, kravlje papke, kozja dlaka, svi izvori proteina, ali ne nužno i probavljivi proteini, što znači da oni prolaze kroz stolicu bez ikakve hranjive koristi za ljubimca. Izvori proteina iz mesa u odnosu na izvore proteina iz žitarica također su važni jer su psi i mačke mesožderi s probavnim sustavom usmjerenim na meso, a ne na kukuruz, pšenicu ili soju.

Danas je dostupno mnogo više visokokvalitetne hrane nego prije deset godina, prvenstveno zbog potražnje potrošača od strane vlasnika kućnih ljubimaca na temelju njihove sveukupne povećane svijesti o utjecaju hrane na život njihovih ljubimaca. Kad su troškovi zabrinjavajući, možemo uzeti u obzir da što je hrana probavljivija, to je manja količina hrane koju hranite, pa će vrećica hrane s većim troškovima dulje trajati. Što je hrana ukusnija, to imate manje otpada, pa je manje izbačeno jer je kućni ljubimac nije pojeo. Zdraviji kućni ljubimac rezultira nižim troškovima veterinara. Povećana dugovječnost i kvaliteta života neprocjenjivi su.

calibra za pse

Vrijedi li kupovati skuplju hranu?

Preporuka vlasnicima kućnih ljubimaca je da pročitaju etiketu i hrane najkvalitetniju hranu koju si mogu priuštiti. Možda se neće moći hraniti baš najbolje, ali čitanjem naljepnica i bježanjem od konzervansa, nusproizvoda, kemikalija i punila mogu svojim kućnim ljubimcima učiniti malo bolji život.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)